Geen objecten gevonden

Naar overzicht

De Schakel

Maasdijk

Aantal woningen: 20

Over dit project

Projectikon Ontwikkeling bv gaat 26 woningen in Maasdijk realiseren, aan de Kerkhoflaan. Onderdeel van het project zijn 20 sociale huurwoningen die door Wonen Midden-Delfland verhuurd gaan worden. Hiervoor tekende Peter van Ling, directeur-bestuurder bij Wonen Midden-Delfland, en Jules Heemskerk, directeur bij Projectikon Ontwikkeling bv, op dinsdag 16 november 2021 een koop-/en realisatieovereenkomst. 

Het nieuwbouwproject ‘De Schakel’ is gelegen midden in Maasdijk aan de Kerkhoflaan en betreft een herontwikkeling van de voormalige basisschool ‘De Schakel’. Op deze locatie worden 20 sociale huurappartementen en 6 middeldure huurwoningen gerealiseerd. Dit is afgestemd op de specifieke woningbehoefte voor Maasdijk. De woningen die Wonen Midden-Delfland gaat verhuren betreffen 10 kleine en 10 grotere appartementen. Deze woningen zijn geschikt voor jongeren, alleenstaanden en ouderen. Wonen Midden-Delfland gaat medio 2023 de woningen toewijzen via Woonnet Haaglanden. Naast het gebouw worden parkeerplaatsen aangelegd. Onderdeel van het plan is de mogelijkheid voor bewoners om een moestuin aan te leggen op de grondstrook tussen het appartementengebouw en de eengezinswoningen.

Het gebouw voor Wonen Midden-Delfland komt op een prominente plek in het centrum van Maasdijk: op de kruising van de Kerkhoflaan en de Prinses Wilhelminalaan. Van Es architecten uit Sliedrecht heeft een ontwerp gemaakt wat past bij de hoogte van de omliggende bebouwing en rondom uniforme architectuur heeft. Hierdoor heeft het gebouw geen achterzijde en past het goed in de omgeving. 

Gepland is om begin 2022 te starten met de bouw. De aannemer is HMU-Olsthoorn uit De Lier. De bouw van het gehele project duurt ongeveer een jaar.

De 6 middeldure huurwoningen zijn eengezinswoningen en worden door Projectikon in eigen beheer genomen. Bent u benieuwd naar de rest van het plan of wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkeling? Kijk dan op de website https://www.projectikon.nl/ontwikkeling.

 


Algemeen

  • Plaats Maasdijk

Kenmerken

  • Woningtype Appartementen
  • Aantal woningen 20
  • Doelgroep Jongeren, alleenstaanden, ouderen

Planning

  • Start bouw Begin 2022
  • Start van verhuur Medio 2023
  • Locatie op kaart