Welkom Ik zoek Woonruimte Nieuwbouw Project De Houve

De Houve

Leestijd: 2 min

ABB Bouwgroep en woningcorporatie Wonen Midden Delfland hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie van 6 sociale huurwoningen in Maasland. Deze huurwoningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject De Houve, waar in totaal 18 woningen worden gerealiseerd.

Door de gezamenlijke inspanning van ABB en Wonen Midden-Delfland kan er een bijdrage worden geleverd aan de grote vraag naar sociale huurwoningen in Maasland. Erik den Breejen, directeur ABB: "Wij zijn blij om met deze samenwerking en de realisatie van zes sociale huurwoningen een bijdrage te kunnen leveren aan deze grote vraag. ”Peter van Ling, directeur-bestuurder van Wonen Midden-Delfland: “Door de samenwerking met ABB kunnen we zes sociale huurwoningen aan ons bezit toevoegen. Een bescheiden aantal, maar wel dringend nodig om de enorme behoefte aan sociale huurwoningen in Maasland een beetje te verlichten”.

Het nieuwbouwproject ‘De Houve’ is gelegen in het centrum van Maasland, op de voormalige plek van De Nieuwe Kerk en zalencentrum ‘De Magneet’. De zes huurwoningen voor Wonen Midden-Delfland zijn gelegen aan het wandelpad tussen de Hofdijkstraat en de Slot de Houvelaan. Naast de sociale huurwoningen worden er ook levensloopbestendige woningen en eengezinswoningen gerealiseerd. De Houve wordt een leefomgeving voor jong en oud. Het streven van de samenwerkende partijen is dan ook niet alleen om woningen te bouwen, maar ook om gemeenschappen te versterken.

De start bouw van de woningen is gegarandeerd en staat gepland in maart 2024. De verwachting is dat de woningen eind 2024 worden opgeleverd. Wonen Midden-Delfland gaat de zes sociale huurwoningen toewijzen via Woonnet Haaglanden. Er zijn nog een aantal koopwoningen beschikbaar.

Meer over het project en het actuele aanbod is te vinden op www.dehouve-maasland.nl.

Algemeen

Plaats
Maasland

Kenmerken

Woningtype
Appartementen
Aantal woningen
6

Planning

Start werkzaamheden
Maart 2024
Datum van oplevering
Eind 2024
Status
Start bouw: maart 2024
Terug naar overzicht