APETROTS OP DE KINDEREN, HAPPY MET WONING

Angelika Thijssen woont met drie van haar vier kinderen in een eengezinswoning in Maasdijk. Haar oudste dochter vloog twee jaar geleden uit. “Van mij mag er elke vijf jaar een kind het huis uit; de volgende mag dus over drie jaar,” zegt Angelika lachend. Grapje natuurlijk, maar “we zijn heel close met elkaar en het gaat goed met ze. Ik ben apetrots op ze!”

In principe heeft Angelika er niets van gemerkt dat het huis waarin ze woont is overgenomen door Wonen Midden-Delfland. “Dat ging geruisloos. Maar ze nemen me nu serieus, dat is wel een verschil. Het water kwam bij mij omhoog en ik heb drie jaar in de schimmel en in de stank gezeten, voordat ik een nieuwe vloer kreeg. Nu zit er waarschijnlijk in de keuken weer vocht onder de vloer. Ik heb deze week gebeld en Wonen Midden-Delfland komt maandag al.”

Angelika wil nu kijken of in de keuken PVC gelegd kan worden, want “daar komt niks doorheen. Ik heb al een nieuwe badkamer laten plaatsen en een nieuw toilet en voor eind juli komen mijn nieuw meubels. Het is een heerlijk huis.

Afgelopen jaar kreeg Angelika zonnepanelen. Ik werd aangeschreven door Wonen Midden-Delfland met de vraag ik dat wilde. Ik zou er zes krijgen en dat zou € 2,50 per stuk per maand kosten. Toen heb ik een rondje gedaan in de straat, om te kijken hoe de buren er over dachten. De meeste deden het. Je kosten voor energie gaan er door omlaag, daar kun je dan weer andere dingen mee doen.”

“Toen heb ik ook nog gebeld naar de woningbouw”, vervolgt Angelika. “Alles is goed uitgelegd en uiteindelijk ook goed uitgevoerd. Ze kwamen ’s ochtends vroeg al en hebben alles keurig netjes geregeld. Er moest wel een gat worden gemaakt in mijn nieuwe toilet. Toen zat mijn hart wel in mijn keel, maar ook dat werd keurig opgelost.”

Angelika is tevreden met de zonnepanelen. “Nou ja”, zegt ze, “ik moet me er nog wel even in verdiepen hoe het allemaal werkt, maar eigenlijk hoef je niets te doen. Mijn dochter heeft ook zonnepanelen en die krijgt geld terug van haar energieleverancier. Het is nu winter, dus ik kan daar nog niks van zeggen.”

De woningen bij Angelika in de straat zijn al meer dan 50 jaar oud. “Dus de muren zijn wat dunner en op zolder en in de voorkamer voel je tocht. Ach ja, ventileren moet je tóch!” Maar met isolatie van het dak en de gevel zou ze evengoed wel blij zijn.

Angelika hoopt voor 2023 verder dat de vloer in haar schuur kan worden aangepakt. “Daar staat altijd een plas water in. Maar ook mijn vriezer staat er, en een extra koelkast, dus dat is niet handig: die schuur moet minder vochtig.” En ze is benieuwd naar de voordelen van de zonnepanelen. “Ik hoop dat ik er deze zomer blij mee zal zijn!”

Ons volledig Jaarverslag 2022 kunt u hier lezen.