Medehuurder

Er is alleen sprake van medehuur als de medehuurders op de huurovereenkomst staan. Of wanneer u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft.

Een medehuurder heeft dezelfde rechten en plichten als uzelf. Dat betekent dat de medehuurder automatisch hoofdhuurder wordt, wanneer u overlijdt of vertrekt. Bent u getrouwd? Of heeft u een geregistreerd partnerschip afgesloten? In dat geval hoeft u niets te doen. U moet natuurlijk wel beiden op hetzelfde adres staan ingeschreven.

Bepaalde voorwaarden
Onder bepaalde voorwaarden is medehuurderschap ook in andere gevallen mogelijk. U doet de aanvraag altijd schriftelijk. De voorwaarden zijn:

  • U voert samen minimaal twee jaar een gemeenschappelijke huishouding en gebruikt de woning als hoofdverblijf en u staat minimaal twee jaar op hetzelfde adres ingeschreven in het bevolkingsregister (stuur bij uw aanvraag wel een uittreksel van het bevolkingsregister mee) en u heeft samen minimaal 2 jaar een en-/of rekening waar gezamenlijke zaken van worden betaald.
  • U bent van plan voor onbepaalde tijd samen te blijven wonen (stuur bij de aanvraag de samenlevingsovereenkomst mee).

 

Vertrekt uw medehuurder, of wijzigt er iets in de gezinssituatie? Geef wijzigingen direct aan ons door, zodat wij de huurovereenkomst weer kunnen aanpassen. Indien u dit niet doet, blijft de medehuurder aansprakelijk.

Inwonende kinderen
Inwonende kinderen voeren geen gemeenschappelijke huishouding met hun ouders en komen daarom niet voor medehuurderschap in aanmerking. Er is namelijk sprake van een aflopende samenlevingssituatie.


Nog vragen?
Neem vooral contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.
Bel 010 592 50 93 of stuur een e-mail naar info@wonenmd.nl.

Snel naar

Pijl