Onderhoud

Wij zijn samen verantwoordelijk om uw woning in goede staat te houden.

Kleine reparaties, zoals aan stopcontacten of scharnieren, zijn meestal voor uw rekening. Soms vallen de herstelwerkzaamheden onder het Servicefonds. Wonen Midden-Delfland is weer verantwoordelijk voor het onderhoud aan de buitenkant van uw woning en de vaste onderdelen van badkamer, keuken en toilet. In de folder staat precies omschreven hoe het met de verdeling zit.

Planmatig onderhoud
Onderhoud aan de buitenkant van uw woning, trappenhuizen en gemeenschappelijke ruimten is voor onze rekening. Jaarlijks stellen wij een planmatig onderhoudsplan vast, met een overzicht van de werkzaamheden in dat jaar. Planmatig onderhoud is ook: keukens vervangen, schilderen, voegen van metselwerk, en vervangen van dakbedekking en cv-ketels.

Asbest
In woningen die vóór 1994 zijn gebouwd, kan asbest zitten. Maar niet elke asbestvorm is gevaarlijk. In de folder asbest vertellen wij u meer over dit onderwerp.

Asbest kan in vele onderdelen verwerkt zitten. Veel voorkomende onderdelen zijn: panelen in kozijnen, vloerzeil ouder dan ca 1992, kunststeen vensterbanken, brandwerende plaatjes onder de cv-ketel of bij de doorvoer door het dak, steenachtige rioleringsleidingen en luchtkanalen.

Zolang u het materiaal met rust laat, is er niks aan de hand. Wilt u echter een gaatje boren in het onderdeel, zagen of schuren? Of het zeil verwijderen, bijvoorbeeld als u de woning na verhuizing leeg gaat halen? Neem dan altijd eerst contact met ons op en ga er zéker niet zelf aan zitten. Wij kunnen dan voor u beoordelen of het asbestverdacht is en hiervoor de juiste maatregelen treffen.

Neem vooral contact met ons op zodra u twijfels heeft over het gebruikte materiaal in uw woning. Bel 010 592 50 93 of stuur een e-mail naar info@wonenmd.nl.

Vaste kernaannemer

Onze vaste kernaannemer is Vehoec.  
Zij voeren in alle kernen van Wonen Midden-Delfland reparaties uit.

 

 

 

 

Snel naar

Pijl