Officiële start bouw project Wonen Rond de Toren in Maasdijk

Publicatiedatum: 26-04-2022

Op 26 april 2022 verrichte Wethouder B.P.M. van der Stee van de gemeente Westland en de heer P.H.M. van Ling, directeur bestuurder van Wonen Midden-Delfland de officiële handeling voor de start van de bouw van 11 koopwoningen en 11 huurappartementen aan de Prinsenlaan in Maasdijk.

De voormalige locatie van kerkgebouw De Hoeksteen is in 2021 leeg gekomen door een fusie van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Maasdijk. Van de oude gebouwen blijven de kenmerkende toren en de voormalige pastorie behouden.

Voorgeschiedenis
Voor de aankoop van de locatie is in 2018 een koopovereenkomst gesloten door Aannemersbedrijf J. van Daalen uit Gorinchem en Willigen Partners Vastgoedontwikkelaars uit Utrecht. De afgelopen jaren is samen met de gemeente Westland gewerkt aan een passend plan voor het gebied, waar mede door het participatie traject met de omgeving in 2021 een bestemmingsplan procedure is doorlopen zonder één enkel bezwaar vanuit de buurt. Daarmee kon eind 2021 door de gemeente het bestemmingsplan worden vastgesteld en werd de Omgevingsvergunning verleend.

Bouwprogramma en planning
Voor Wonen Midden-Delfland worden 11 huurappartementen gerealiseerd, waarvan 8 appartementen in het sociale huursegment en 3 grotere markthuur woningen.
Het project omvat verder 11 koopwoningen in diverse prijsklassen van € 325.000,-- tot € 695.000,--, welke inmiddels allemaal zijn verkocht.
De oplevering van het project is medio 2023 gepland.

Deel deze pagina