Welkom Over ons Nieuws en publicaties Laatste nieuws Verduurzaamde woningen Prinsenhof in Maasdijk opgeleverd

Verduurzaamde woningen Prinsenhof in Maasdijk opgeleverd

Leestijd: 2 min

Aan de Cornelis Houtmanplein en De Ruyterstraat (Prinsenhof) in Maasdijk zijn 43 woningen van Wonen Midden-Delfland verduurzaamd door Meerbouw Rotterdam. Om dit te vieren werd er voor de bewoners van de woningen een feestelijke lunch georganiseerd.

Gedurende de afgelopen maanden zijn de woningen onder andere voorzien van vloer-, dak- en gevelisolatie, HR++ glas en zonnepanelen. Hiermee zijn de woningen van een E, F of G-label naar een A-label gegaan. Deze investering in duurzaamheid is zonder huurverhoging uitgevoerd. Door deze verduurzaming zal het wooncomfort en de betaalbaarheid voor de bewoners verbeteren.

Na de overname van 350 woningen in Maasdijk in 2021 werd voor Wonen Midden-Delfland duidelijk dat de woningen toe waren aan een grote opknapbeurt. Naast het verduurzamen van de woningen is gelijktijdig onderhoud uitgevoerd. Zo is er onder andere schilderwerk uitgevoerd en heeft de algemene ruimte een facelift gekregen.

Tijdens de feestelijke lunch sprak Peter van Ling van Wonen Midden-Delfland over de fijne contacten en enthousiasme van de bewoners: “Gedurende het gehele project is er veel contact geweest met de bewoners vanuit Wonen Midden-Delfland en Meerbouw Rotterdam. Dat heeft voor een groot deel ervoor gezorgd dat dit project voor alle partijen prettig is verlopen.” Daarnaast bedankte Jan Anker van Meerbouw Rotterdam de bewoners voor hun begrip en geduld.

Het verduurzamen van deze woningen past in het beleid van Wonen Midden-Delfland om haar woningen energiezuiniger te maken. De komende jaren worden de resterende woningen met een matig energielabel (E-, F- en G-label) nog verduurzaamd. Op deze manier draagt Wonen Midden-Delfland bij aan een beter milieu, wooncomfort, minder energieverbruik en lagere energielasten voor huurders.