Welkom Over ons Nieuws en publicaties Laatste nieuws Wijziging voor woningzoekenden: inkomen aanleveren via MijnOverheid

Wijziging voor woningzoekenden: inkomen aanleveren via MijnOverheid

Leestijd: 1 min

Als u een woning wilt huren bij een corporatie wordt vooraf gecontroleerd of u voor de woning in aanmerking komt. Hiervoor levert u verschillende documenten aan, onder andere uw inkomensgegevens.

Samen met de overheid en Woonnet Haaglanden willen wij het voor u makkelijker, veiliger en sneller maken om uw inkomensgegevens te delen. Ook willen we de kans op vergissingen met het verhuren van woningen zo klein mogelijk maken. Het delen van uw inkomensgegevens via MijnOverheid helpt daarbij.

Vanaf 18 oktober 2022 is het voor u als woningzoekende mogelijk om bij uw inschrijving op Woonnet Haaglanden uw inkomen digitaal aan te leveren met uw DigiD via MijnOverheid. Zo weet u zeker dat de juiste inkomensgegevens bij uw inschrijving staan als u reageert op een woningadvertentie.

Hoe u uw inkomen digitaal kunt aanleveren en meer informatie hierover kunt u lezen op de website www.woonnet-haaglanden.nl.

De mogelijkheid om uw inkomensgegevens aan te leveren met een inkomensverklaring van de Belastingdienst blijft ook bestaan.